Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Freya
Blogger & Recensent
Berichten: 1279
Lid geworden op: 21 mar 2019, 09:15
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door Freya »

We gaan even terug naar pakweg 1999. Ik was een jaar of 15 en Pokémonkaarten waren helemaal de bom. Als 15-jarig muurbloempje had ik eigenlijk een voorkeur voor jongens, make-up en Break-Out! posters van de Backstreet Boys moeten hebben, maar bij mij liepen de dingen soms net een beetje anders. Ik had een voorkeur voor wat we nu meer ‘nerdy’ dingen noemen. De spirituele wereld, boeken, natuurstenen, gamen en….Pokémonkaarten.

pokemonkaarten-verzameling.jpg

Hoe het verzamelen begon.
Ik weet nog dat het Carnaval was. We liepen, verkleed en wel, door het centrum van het dorpje Ulvenhout (Noord-Brabant). We gingen daar de toenmalige Marskramer winkel binnen en daar lagen ze: hele ladingen boosters met Pokémonkaarten. Ik had ze nog niet eerder gezien maar aangezien ik toen al een tijdje enthousiast naar Pokémon keek besloot ik om een booster te kopen. Een paar andere kinderen kochten ook een zakje kaartjes en zo begon voor ons het grote Pokémonfeest. We brachten de Carnaval al spelend en ruilend door, superleuk vond ik dat. Na de Carnavalsvakantie ben ik gewoon verder gaan sparen. Ik vond de afbeeldingen op de kaartjes erg mooi en wilde ze allemaal verzamelen. Vooral de holografische kaartjes hadden een grote aantrekkingskracht op mij, haha. Thuis had ik na een half jaar of een jaar (ik weet niet precies meer hoe lang) een flinke stapel kaarten gespaard. Ik was er heel erg zuinig op en stiekem was ik ook erg trots op mijn verzameling kaarten. Bijna al mijn zakgeld zat er in. Er kwamen regelmatig kinderen aan de deur om te vragen of ik buiten kon komen, om kaarten te showen en te ruilen. Maar ja, ik was de oudste verzamelaar van de groep en had ook de grootste stapel huiswerk: ik kon dus niet altijd naar buiten, wat de volgende dag weer voor nieuwe pogingen zorgde. Leuke tijden waren dat!

Alles kwijtgeraakt.
En ineens was ik 19 jaar oud. Ik had verkering en wilde in de buurt van mijn vriendje gaan wonen. In Barneveld hadden ze een opleiding dierverzoring die ik erg graag wilde gaan doen en dus sloeg ik op een dag mijn vleugels uit en verliet Breda. Mijn spullen zaten in allerlei dozen en een deel er van ging mee naar mijn eerste studentenhuisje. Een ander deel bleef bij mijn ouders op de zolder staan. En daar ergens is het misgegaan: ik kon mijn mooie verzameling pokémonkaarten nergens meer vinden. Ik ben ze misschien wel bij het verhuizen verloren geraakt. En wie weet liggen ze nog wel bij mijn ouders, per ongeluk in een doos met uitzet van mijn jongere zus. Wie zal het zeggen? Maar hoe dan ook: mijn verzameling ben ik al járen kwijt. En dat vond ik echt verschrikkelijk. Ik was zó gehecht aan mijn spulletjes, altijd zó zuinig geweest, en ineens was daar het besef dat ik ALLES kwijt was. Tranen, jongens. Tranen. Niet verder vertellen hoor ;-)

holographic-cards.jpg
holo-pokemon-cards.jpg

Overnieuw.
Een paar jaar geleden, ik was toen denk ik 4 verhuizingen verder, zag ik ineens weer van die boosters in een speelgoedwinkel liggen. Niet wetende dat Pokémon dus al die jaren nog gewoon werden verkocht, keek ik nieuwsgierig naar de boosters. De Pokémon die op de verpakking stond afgebeeld kende ik niet, maar ik kon het toch niet laten om een zakje kaartjes te kopen. Toen ik hem open maakte overviel een nostalgisch gevoel me: sommige kaarten waren nieuw maar er zaten ook kaarten tussen met ‘de oude Pokémon’ er op afgebeeld. En jawel: een holografisch kaartje! Mijn hart maakte toen echt even een sprongetje, wat een fijn gevoel was dat.

Sprongetje.
Heel even liet ik het voor wat het was, maar ik besloot na een poosje alsnog om gewoon helemaal overnieuw te gaan beginnen met sparen. Ik koop de kaartjes zo af en toe eens, niet elke week of elke maand dus. Denk eerder aan een paar keer per jaar. En soms vind ik ze op een rommelmarkt of krijg ik er van vrienden/familie die ze niet meer hoeven. Elke keer als ik kaartjes koop of krijg maakt mijn hart dat kleine happy sprongetje weer. Zalig! het openmaken van de pakjes is en blijft een mini feestje, en als er weer eens een ‘nostalgische’ Pokémon of een holografische kaart tussen zit is het dubbel feest, haha.

pokemonkaarten.jpg
pokemon-cards.jpg

De verzameling.
De foto’s in dit artikel laten mijn huidige verzameling Pokémonkaarten zien. Zoals je ziet, het zijn er toch nog redelijk wat. Mijn vroegere collectie was een stuk groter, maar alsnog ben ik blij en tevreden met wat ik nu heb. Ik wil me binnenkort eens wat meer gaan verdiepen in de waarde van de kaartjes, zodat ik dubbele exemplaren in de toekomst ook kan gaan ruilen met andere verzamelaars. Het spel zelf heb ik overigens nooit leren spelen, oepsie. Welke kaartjes ik het mooist of het leukst vind? Lastig kiezen, maar ik vind mijn glimmende Venusaur kaar wel errug leuk, net als die van Lapras, Vulpix en andere Pokémon uit de eerste generatie.Even uitleggen: Er zijn inmiddels 7 verschillende generaties (lichtingen, series) met Pokémon. We begonnen ooit met Generatie 1, dat zijn voor de meeste mensen van mijn leeftijd denk ik wel de meer bekende Pokémon. Denk aan Bulbasaur, Charmander, Pikachu, die enorme Snorlax en Rattata. Hoe vaak we wel niet mee hebben zingen met de Pokérap, omdat we alle namen uit ons hoofd wilden leren, haha!

Tot zover mijn verhaal over het verzamelen van Pokémonkaarten. Spaar jij ook? Laat je horen, vind ik leuk!

Bovenstaand artikel is op 14 mei 2017 gepubliceerd op het oorspronkelijke Passion 2 Create Blog.
Vond je dit een leuk artikel? Laat van je horen in de comments of geef een <3!Gebruikersavatar
Freya
Blogger & Recensent
Berichten: 1279
Lid geworden op: 21 mar 2019, 09:15
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Re: Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door Freya »

Onlangs was mijn nichtje jarig. Ze wilde graag Pokémonkaarten hebben en dus ging ik online opzoek naar een mooie aanbieding voor haar. Via een soort Pokémonkaarten Marktplaats scoorde ik een mooie deal en toen ik daar mee bezig was pakte ik ook onze eigen kaarten er weer eens bij. Daar had ik sinds de echtscheiding niet meer naar omgekeken....Ik opende de doos met spullen......Het was één grote chaos, honderden kaarten moesten nog worden uitgezocht en alles :nope .....Ik begon eerst met mijn eigen kaarten, dat was gelukkig niet zoveel werk. Daarna de stapel van Ruben.....jezus wat een bende, haha! Ik ben wat uren bezig geweest maar alles is weer tiptop in orde nu. =D Dit is hoe de eettafel er vanmorgen uit zag:

MusEnSus
Fanatiek Forumlid
Berichten: 359
Lid geworden op: 24 mar 2019, 22:36

Re: Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door MusEnSus »

Heerlijk om weer aan het verzamelen te zijn. Ik snap dat blije gevoel wel als he een mooie nieuwe erbij krijgt!
Ons Kobetje had van zijn klasgenootjes een bon gekregen van een speelgoedwinkel. Gisteren reden we er toevallig langs, dus was maar gestopt op hem eens te laten kijken. Dan kon hij zelf wat uitzoeken. Hij is de hele winkel rondgegaan en werd om niks enthousiast. We gingen net met lege handen vertrekken (hoe bizar voor een 6-jarige), toen hij bij de ingang plots een rekje met pokemonspullen zag. Dozen met kaartjes, maar ook een clip 'n go riem met twee pokeballetjes die je eraan kon hangen en 1 figuurtje erbij. Die oogjes blonken! Ik werd er zelf blij van. Dus... Kind gelukkig naar huis en alledrie de bengels plots in de ban van Pokémon.
Grappig genoeg, zijn ze net als mij leken. We hebben nooit iets van de serie of films gezien. Dankzij pokemon go, herken ik wel wat karakters, maar de kinderen kennen alleen pikachu.
'S Avonds op de bank ben ik even wat tweedehandssites doorgeploegd op zoek naar naar wat kleine pokemon figuurtjes die Kobe bij in de balletjes kan stoppen. Die dingen moeten haast toch wel ooit bij kindersurprises of happymeals hebben gezeten. Helaas kon ik weinig vinden bij ons in de buurt. Ook nieuw begon ik te zoeken, maar dat zijn geweldige dure sets van heel weinig figuurtjes waarvan er dan maar ééntje inzit die ik zou willen hebben.
Kaarten kwam ik wel met hopen tegen, maar daar ken ik dan weer nog minder van. Een demotiverend Google-avond was het :-p
Maar kom,ik ben benieuwd waar het pokemon enthousiasme bij de kinderen naartoe gaat gaan :-) Ik vind het wel bijzonder schattig. Buiten lego, is dit het eerste van speelgoed wat Kobe zijn aandacht trekt.MusEnSus
Fanatiek Forumlid
Berichten: 359
Lid geworden op: 24 mar 2019, 22:36

Re: Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door MusEnSus »

Ik kon het niet laten. Sinds afgelopen weekend is alles in huis plots "Pokemon." De kinderen hebben met elastieken en kindersurprise-eitjes hun eigen pokebelts en -balls geknutseld.
Stiekem vond ik via Facebook marktplaats nog iemand die wat figuurtjes en kaarten wegdeed voor een paar euro. Die ben ik dus vanmorgen gaan ophalen. Gelijk daarna bij de action gestopt voor opbergdozen (want huiskamer vol rommel en kaarten op de grond anders) en die dan weer met de cameo gepimpt.
Ik hoop dat de bengels blij gaan zijn. Laat het pokemon-tijdperk ten huize Mus en Sus maar beginnen 🤗
20200303_143128_compress14.jpgGebruikersavatar
Freya
Blogger & Recensent
Berichten: 1279
Lid geworden op: 21 mar 2019, 09:15
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Re: Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door Freya »

Ohhhh geweldig joh! Ik word gewoon enthousiast van jouw verhaal, haha! 🤩MusEnSus
Fanatiek Forumlid
Berichten: 359
Lid geworden op: 24 mar 2019, 22:36

Re: Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door MusEnSus »

Pokémon blijft nog even hangen. Alle dagen verzinnen ze zelf nieuwe spelletjes met hun kaarten. Ze gaan slapen met hun doos en dan hoor ik ze stiekem op bed nog met hun poppetjes spelen. Zo schattig ♡
Ava wil een Pokémon-verjaardagsfeest. Ze heeft de cake die ik moet maken al uitgekozen. De afgelopen dagen heb ik alvast de ontwerpen voor decoratie, slingers en caketoppers gemaakt. Het plan was om die deze week al uit te plotten, ook al heb ik ze pas in de week na de paasvakantie nodig. Doordat ik met zieken thuis zat, had ik het uitgesteld. Grappig, want sinds vanochtend weten we dat kinderen tot na de paasvakantie moeten thuisblijven. Ga ik alsnog alles moeten plotten en naaien met die schavuiten thuis. Weg verrassing ;-)
Stiekem ben ik in de McDo nog van die Pokémon-launchers los gaan bijkopen voor haar feest. Ik ben al net zo enthousiast als hen! Ik heb ze vandaag, in alle chaos (de telefoontjes, mails en whatsappberichten bleven binnenstromen) , ook voor Netflix gezet waar ze een pokemonserie hebben gekeken. Krijgen ze wat achtergrond mee ;-)Gebruikersavatar
Freya
Blogger & Recensent
Berichten: 1279
Lid geworden op: 21 mar 2019, 09:15
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Re: Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door Freya »

Wat heerlijk, dat enthousiasme! Ik zie het ook helemaal voor me, zalig <3
Mocht je nog eens kaarten zoeken:

https://www.facebook.com/groups/678026112356339/
https://www.facebook.com/groups/146934475738064/

Hier kopen en verkopen mensen hun kaarten en accessoires. Wat ik soms doe: ik post een bericht en geef aan dat ik voor budget X een leuk pakketje zoek. Zo had ik voor mijn neefje vorig jaar een mooie set en mijn nichtje heeft in februari ook een mooie set voor haar verjaardag gehad. Dan heb je zo enkele honderden basic kaarten, inclusief holo's, voor hooguit 15 euro. Zodra je een oproepje plaatst krijg je privéberichtjes van verzamelaars dus je kunt dan zelf het mooiste aanbod eruit pikken ;-)MusEnSus
Fanatiek Forumlid
Berichten: 359
Lid geworden op: 24 mar 2019, 22:36

Re: Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door MusEnSus »

Ahhhh!!! Dank je wel voor de tip!!! :-DGebruikersavatar
Freya
Blogger & Recensent
Berichten: 1279
Lid geworden op: 21 mar 2019, 09:15
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Re: Blog: Mijn Pokémonkaarten verzameling

Bericht door Freya »

Graag gedaan, hopelijk ga je er een mooie aankoop kunnen scoren voor de kids <3Plaats reactie