Boekrecensie: Moordenaarsstorm, Inge Ipenburg

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Freya
Blogger & Recensent
Berichten: 1403
Lid geworden op: 21 mar 2019, 09:15
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

Boekrecensie: Moordenaarsstorm, Inge Ipenburg

Bericht door Freya »

Voor een Hebban Leesclub mocht ik het boek Moordenaarsstorm van Inge Ipenburg lezen. Vandaag vertel ik je wat meer over dit zinderend hete avontuur en deel ik mijn mening over het boek. Lees je mee?

inge ipenburg moordenaarsstorm.jpg

Het verhaal
"Maxine Steenstra, die we leren kennen als de sterke en zelfstandige vrouw ‘Max’, is het middelpunt van Moordenaarsstorm. Max woont al een aantal jaren op Sicilië wanneer ze tijdens haar ochtend-workout op het strand een dood meisje vindt. Is dit meisje gevallen? Is ze vermoord? En waarom ligt ze precies hier, op deze voor Max zo vertrouwde plek? Wil Heerema is een rechercheur die zijn vakantie doorbrengt in een Siciliaans dorp. Hij heeft in een opwelling geboekt, omdat deze plek door de steile straatjes met honderden trappen, de verraderlijke stroming in zee en het feit dat er niets anders te beleven valt dan wijn drinken op een terras de absolute vakantiehel is voor kinderen, bejaarden en feestende idioten. Wat hem betreft de hemel op aarde. Maar Wil heeft weinig talent voor vakantie vieren. Dat komt goed uit, wanneer een dood meisje op het strand wordt gevonden. Samen ontdekken ze dat de dood van het meisje meer met het verleden van Max te maken heeft dan ze aanvankelijk dachten."
Eerste indruk.
Ik heb Moordenaarsstorm ontvangen voor de Hebban Leesclub. Voor mij ligt een boek met een mooie cover waarop de Sirocco (storm) in Sicilië goed te zien is. Een mooie cover die wat onheilspellends uitstraalt. Het boek is lekker dik met zijn 450 pagina’s en de tekst is voor mij prima leesbaar.

Het boek.
Ik kom meteen goed in het verhaal. Alles wordt duidelijk omschreven waardoor ik al snel een heel mooi beeld van het kustdorpje voor me heb. Ik ben een beelddenker en ik zie alles helemaal voor me. De zinderende hitte, de storm, de huizen, de kust, het eten, de mensen, alles. Persoonlijk vind ik dat erg prettig, het zorgt er bij mij altijd voor dat een boek langer in mijn hoofd blijft plakken.
Van nature ben ik een vrij trage lezer maar ik zit goed in het verhaal en naarmate het verhaal vordert en steeds spannender wordt lees ik de ene na de andere bladzijde weg. Heerlijk! Onder het genot van de nodige koppen loeihete thee lees ik het boek binnen een week uit. Een persoonlijk record.
Wel vond ik een enkele keer de zinsopbouw wat lastig. Persoonlijk zou ik een zin dan net wat anders geformuleerd hebben, een komma net wat anders of helemaal niet geplaatst hebben. Maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

Personages.
Vrijwel alle personages zijn voor mij duidelijk uitgewerkt. Ik zie Max, Wil, Herman en Gino duidelijk voor me. Zo ervaar ik Max op het begin een beetje als een koele tante. Later in het verhaal, als ik haar beter leer kennen, zal mijn mening over Max veranderen. Herman de zorgzame goedzak en Gino Martinelli als een arrogante haan, ik zie ze goed voor me. Een heel enkele keer kon ik een minder belangrijk personage even niet zo goed plaatsen: er komen nogal wat namen in het boek voor, zowel Nederlands als Italiaans. Met name bij de Italiaanse personages moest ik goed opletten.

Conclusie.
Ik heb genoten van Moordenaarsstorm. Het verhaal nam me echt mee op avontuur in een zinderend heet Sicilië en ik zou haast naar Sicilië willen afreizen om de omgeving zelf te kunnen zien. Het lijkt me daar schitterend. Ik vond het een heerlijk verhaal en kijk uit naar het vervolg!Op Hebban gaf ik dit boek 4 van de 5 sterren:
<> <> <> <>


Vond je mijn recensie leuk? Een <3 of comment is meer dan welkom!
Laatst gewijzigd door Freya op 08 jun 2019, 21:10, 3 keer totaal gewijzigd.Gebruikersavatar
karinD
Moderator
Berichten: 941
Lid geworden op: 21 mar 2019, 19:21
Locatie: het mooie Groene Hart

Re: Boekrecensie: Moordenaarsstorm, Inge Ipenburg

Bericht door karinD »

Dat klinkt als een goed boek 😃


Do what you love and love what you do

Gebruikersavatar
Neptunus
Blogger & Recensent
Berichten: 427
Lid geworden op: 22 mar 2019, 23:55
Locatie: Bladel

Re: Boekrecensie: Moordenaarsstorm, Inge Ipenburg

Bericht door Neptunus »

Duidelijke recensie, heel fijn!Plaats reactie