Pagina 1 van 1

Mijn diy-bruidsjurk!

Geplaatst: 17 apr 2019, 21:50
door Juuth
Ja, je leest het goed :P Ik ben een paar maanden geleden begonnen met mijn eigen bruidsjurk ontwerpen en maken! Zonder patroon, want ik ben echt een ramp met naaimachines en alles opmeten enzo :P Dus alles wordt met de hand gedaan en dat duurt ontzettend lang. Maar dat maakt ook dat het heel secuur in elkaar gezet kan worden.

Het korset is een oude, te lange korset met stalen balijnen en heb ik zelf op maat gemaakt. Best een werk om al die balijnen handmatig op maat te zagen, haha. Maar hij is perfect passend nu! De rok is van een oude jurk en fungeert als onderrok. De mannequin is speciaal gemaakt voor deze jurk en ik gemaakt door mezelf in te wikkelen met ducttape, haha. Super leuk om te maken en vooral omdat je je partner daar echt wel even voor nodig hebt!
Afbeelding

Daarna de flap in de achterzijde van het korset gemaakt, want ook deze was niet op maat en was ook wat verkleurd. Dus zelf met voering een nieuwe gemaakt.
Afbeelding

DE voering ook op het korset gezet om te kijken hoe het lijkt en gelijk de rest van de top af gemaakt! Dit moet allemaal nog genaaid worden, maar de basis ziet er in elk geval alvast leuk uit! :D
Afbeelding

Afbeelding

Voor de rok heb ik maarliefst 2x6 meter liggen en ik denk dat er nog wel wat bij mag komen, haha. Maar eerst de voering van de top verder af maken voor ik met de rok bezig ga!

Re: Mijn diy-bruidsjurk!

Geplaatst: 18 apr 2019, 08:06
door Jootje
Wauw wat gaaf zeg,.. daar gaan heel wat uurtjes in zitten. Maar hoe tof! Ben benieuwd naar het eindresultaat.

Re: Mijn diy-bruidsjurk!

Geplaatst: 18 apr 2019, 08:58
door MusEnSus
Ongelooflijk!!! En dat met de hand! Wow.

Re: Mijn diy-bruidsjurk!

Geplaatst: 18 apr 2019, 12:09
door Juuth
Thanks! :D We zijn inmiddels al 5 jaar verloofd, dus haast zit er niet bij, haha. We kregen altijd de vraag wanneer we gingen trouwen, maar we hebben nooit echt een datum gepland omdat het van beide kanten meer om de verantwoording gaat dan het hele gebeuren er omheen. En ik kon maar geen leuke jurk vinden (heel kieskeurig en absoluut geen witte jurk), dus ben ik zelf maar begonnen. Dus nu ben ik hem zelf aan het maken en we hebben nu dan eindelijk de afspraak gemaakt dat we gaan trouwen wanneer mijn jurk af is, haha. Dat kan dus nog wel even duren, haha.

Re: Mijn diy-bruidsjurk!

Geplaatst: 18 apr 2019, 16:41
door Freya
Oh my wat knap, en dat zo eventjes met de hand! Ben heel erg nieuwsgierig naar het eindresultaat..! :eek :liefde

Re: Mijn diy-bruidsjurk!

Geplaatst: 18 apr 2019, 19:10
door karinD
Wauw! Wat ongelofelijk knap!

Re: Mijn diy-bruidsjurk!

Geplaatst: 25 apr 2019, 12:17
door Juuth
Thanks!

Ik ga vandaag de kamer opruimen waar hij nu staat, dus ik hoop dat ik binnenkort eens wat tijd heb om er weer mee bezig te gaan, haha.

Re: Mijn diy-bruidsjurk!

Geplaatst: 26 apr 2019, 10:19
door Mason
Wat leuk dat je zelf een trouwjurk maakt! Dat zal een extra leuke jurk zijn om te dragen straks! :D