REVIEW: Zwoele zomeravonden, Hanna Karlzon

Gebruikersavatar
Admin
Site Admin
Berichten: 72
Lid geworden op: 18 mar 2019, 19:34
Locatie: Noord-Brabant
Contacteer:

REVIEW: Zwoele zomeravonden, Hanna Karlzon

Bericht door Admin »

Van BBNC Uitgevers ontving ik een exemplaar van Hanna Karlzon’s Zwoele Zomeravonden. Het is de Nederlandse vertaling van haar eigen, Zweedse kleurboek: Sommarnatt. Ik denk dat kleurliefhebbers met veel spanning op dit boek hebben zitten wachten. Vandaag vertel ik wat meer over dit kleurboek, lees je mee?

zwoele-zomeravonden.jpg
Wat zegt BBNC Uitgevers over dit kleurboek:
‘Zwoele zomeravonden’ is een eerbetoon aan de heldere Scandinavische zomeravonden. Hanna neemt je mee in een dromerige wereld waar alleen je fantasie bepaalt hoe je hem inkleurt. Ontdek nieuwe, prachtige illustraties van betoverende tuinen, onderwaterwerelden, sterrenhemels, fantastische portretten en veel meer moois. Geniet van de Scandinavische avonden en kijk hoe de zon ondergaat en sterren het prachtige landschap van ‘Zwoele zomeravonden’ verlichten.
Hanna Karlzon is een illustrator uit Umeå, Zweden. Ze is de auteur van de wereldwijde bestseller ‘ Dagdrömmar’, die als eerst werd uitgegeven in Zweden. Ze houdt ervan om bloemen, bossen, huizen en dieren te tekenen. Ze haalt haar inspiratie vooral uit de natuurlijke wereld die haar studio omgeeft in Noord-Zweden en voegt af en toe een vleugje art-nouveau, een snufje punkrock en een scheutje design uit de jaren ’70 toe.
sommarnatt-hanna-karlzon-cricket.jpg
sommarnatt-hanna-karlzon.jpg
Sandy’s bevindingen.
Na de prachtige boeken Dagdromen en Ochtendgloren ligt vandaag het derde boek voor me op tafel: Zwoele zomeravonden. Begonnen we bij Dagdromen met een groene cover, Ochtendgloren kreeg een paarse cover. Dit derde deel heeft een roze cover gekregen. Net als bij de vorige 2 titels is de kaft van mooie, stevige kwaliteit en voorzien van glanzende details. Met zijn 763 gram is ook dit boek weer behoorlijk op gewicht. De pagina’s zijn van dezelfde kwaliteit als bij de vorige twee delen: mooi dik en glad. Het papier is weer van uitstekende kwaliteit dus dat belooft weer een waar kleurfeestje te gaan worden. Qua thema doen de kleurplaten me inderdaad ook aan een mooie, zwoele zomer denken. Ik zie bijvoorbeeld krekeltjes, vogels, muizen en veel botanische platen voorbijkomen. De details in de platen geven me zeker een zomers gevoel. Er zitten ruim 90 platen in het kleurboek en ik denk dat er voor iedereen wel wat moois tussen zal zitten. Ook dit keer is er variatie te vinden tussen zeer gedetailleerde kleurplaten en de wat simpeler ingerichte kleurplaten, welke wat grotere kleurvlakken hebben.

Dit keer begin ik met een kleurplaat waarop we twee muizen en een vogel zien afgebeeld. Ik begin met mijn Marco Raffines en zoals verwacht gaat het kleuren heerlijk. Na mijn eerdere ervaringen had ik ook niet anders verwacht, eerlijk gezegd. Ik krijg mijn potloden heel aardig geblend en een paar uur later kijkt een exotisch zomertafereeltje me aan. Ik ben erg tevreden met het resultaat.

zwoele-zomeravonden-sommarnatt-bird-mouse.jpg
Op naar de tweede kleurplaat. Ik besluit om er eentje te zoeken die een keer niets met dieren van doen heeft. Laat ik eens een beetje buiten mijn comfort zone gaan! Na wat rondsnuffelen kies ik voor een kleurplaat met een ouderwets zakhorloge. Ik begin met de Faber Castell Polychromos potloden van kleurvriendin Anika. Ik mag ze van haar uittesten en gebruik enkele groentinten voor de bladeren. Wauw wat kleurt dit fijn! Dat is toch wel even wat anders dan de potloden waar ik normaal mee kleur. Na de bladeren besluit ik om andere kleurmaterialen te gaan testen: ik gebruik Stabilo stiften, Stabilo fineliners, glittergelpennen van de Big Bazar en een gouden stift van het merk Edding. Goed nieuws: er is helemaal níks doorgedrukt. Ik ben aangenaam verrast: in de gouden stift ruik ik toch echt alcohol, ik had dan ook verwacht dat hij door zou gaan drukken. Maar dat is dus niet gebeurd. Enkele kleur-uurtjes later heb ik dan ook een prachtig, glanzend zakhorloge voor me liggen. Ook dit keer ben ik zeer tevreden met het resultaat.
zwoele-zomeravonden-sommarnatt-clock.jpg
Conclusie.
Eerlijk gezegd had ik het ook niet anders verwacht, maar ook dit derde boek van Hanna karlzon is weer schitterend. Het boek zelf, met haar prachtige afwerking, maar ook de kleurplaten zijn weer een feestje om te mogen kleuren. Ik had het nooit verwacht maar inmiddels durf ik het hardop te zeggen: ik vind de boeken van Hanna Karlzon zelfs nóg een tikkeltje leuker dan die van Johanna Basford. En dat zegt wat!

Productinformatie.
ISBN: 9789045320410
FORMAAT: 258 mm x 217 mm x 19 mm
GEWICHT: 763 gram
UITVOERING: Hardback
PRIJS: €14,99

Ochtendgloren is onder andere te koop bij Bol.com (https://www.bol.com/nl/p/zwoele-zomerav ... ontent=txl)

Meer van mijn kleurwerken zien?
Kijk ook eens op mijn Instagram (https://www.instagram.com/sandyleone84) of zoek op #sandykleurt


Laatst omhoog gehaald door Admin op 10 apr 2019, 16:52.Plaats reactie